More
  AcasăResurseSperanță pentru viață după cancer

  Speranță pentru viață după cancer

  Născută și crescută în Mumbai, India, dr. Manali Kamdar a trecut de la a visa să fie dansatoare profesionsită la a fi una dintre cele mai apreciate profesioniste în tratarea limfoamelor, în special pentru maniera holistică în care își tratează pacienții, cu scopul ca aceștia să poată trăi o viață fericită dincolo de cancer.

  Dr. Kamdar, care a studiat la universitățile Cornell și Stanford, iar în prezent este directoarea programului pentru limfom la Universitatea din Colorado, încearcă ca prin programul pe care îl conduce să ofere cea mai complexă schemă de îngrijijre pacienților, cu un accent special pe efectele psihologice ale diagnosticului de limfom asupra vieții și stării de bine post-tratament a pacienților.

  „Nu vreau ca pacienții mei să se trezească în fiecare dimineață cu teama că boala ar putea reveni – boala este o parte din viața lor care nu poate fi ștearsă, dar viața nu se poate reduce la o parte”, spune dr. Kamdar.

  Ca oncolog și cercetător clinician, dr. Kamdar ține să interacționeze cât mai des cu pacienții programului pentru a depista nevoi dincolo de vindecarea bolii ca atare și a oferi un tratament cu adevărat holistic. Așadar, pe lângă munca de cercetare pentru a găsi căi de tratament tot mai eficiente pentru această boală capricioasă, dr. Kamdar lucrează cu o întreagă echipă de psihologi pentru a-i ajuta pe cei vindecați să tranziționeze la viața post-cancer.

  Dar în mod special, efectele benefice ale consilierii psihologice au fost observate la pacienții care suferă de limfoame „indolente”, subtipuri cronice care se dezvoltă în timp și care mențin pacientul într-o stare de veghe și frică permanentă.

  Deși în medicina românească nu există încă o cultură a consilierii psihologice în tratamentul bolilor oncologice, beneficiile sunt evidente. De aceea, și noi la ARDCEL am dezvoltat programe gratuite de asistență și consilieră psihologică pentru pacienții bolnavi de cancer de sânge internați la Institutul Clinic Fundeni, cât și la Spitalul Colțea.

  Aflați mai multe amănunte despre programele noastre și cum le puteți accesa AICI.

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse