More
  AcasăProiecteGrijă pentru Minte și Suflet: Programul de Suport Psihologic de la Secția...

  Grijă pentru Minte și Suflet: Programul de Suport Psihologic de la Secția de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina

  Este mai ușor să ignori realitatea decât să o accepți când ești pus în fața unui diagnostic precum leucemia sau alte afecțiuni hematologice grave. În acel moment te simți copleșit, iar să accepți această realitate și să lupți împotriva ei necesită un efort imens pe care simți că nu-l mai poți face. Lipsa de forță și timp sunt dușmanii tăi, iar negativismul poate părea ca un abis în care te afunzi, lăsându-te pradă tuturor emoțiilor negative.

  Cum faci față acestei lupte? Gândul, cel mai puternic instrument, îți poate fi aliat sau dușman. Acesta construiește viața pe care o trăiești, iar psihicul îți poate influența fizicul în lupta cu boala. 

  La ARDCEL înțelegem această legătură profundă, de aceea am dezvoltat un nou proiect prin care ne propunem să fim alături de pacienți în această bătălie.

  Unde găsești acest sprijin?

  În cadrul Secției de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina, care cuprinde 40 de paturi pentru pacienții cu afecțiuni hematologice, am creat un program dedicat, în regim gratuit, unde echipa medicală și psihologii se implică activ pentru sprijinul și confortul pacienților. Prin acest program oferim nu doar tratament medical, ci și suport emoțional, pentru că știm că o minte puternică poate influența pozitiv recuperarea fizică.

  Când poți beneficia de acest program? 

  În fiecare săptămână, în zilele de miercuri și joi, Irina Drăghici se implică în sprijinul și îngrijirea pacienților și încearcă să gestioneze cazurile în ordinea urgențelor, pentru a acorda cât mai multă atenție și îngrijire fiecărui pacient în parte.  Și, bineînțeles, este acolo pentru pacienți în fiecare moment, atunci când au nevoie de cineva să le fie alături.

  Cu cine? 

  Irina Drăghici este psiholog clinician în supervizare și terapeut în formare în psihoterapie psihanalitică în cadrul Insight-Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice.

  Consideră că intervenția psihologică poate avea o influență foarte mare în evoluția bolii împreună cu tratamentele oferite de cadrele medicale, care sunt avansate și țintite pe diagnostic.

  Cum poți conta pe sprijinul nostru? 

  Irina, alături de întreaga echipă medicală, sunt pregătiți să te susțină și să te îndrume în această călătorie. Împreună, își propun să facă această experiență cât mai ușoară și mai suportabilă pentru fiecare pacient. Aici, la Spitalul Clinic Colentina, nu ești doar un pacient, ci o parte din familia noastră, iar noi suntem aici pentru a te ajuta să depășești această încercare dificilă.

  În această luptă împotriva bolilor hematologice, acceptarea și determinarea devin două cuvinte-cheie. Prin acceptarea realității și prin hotărârea de a lupta, fiecare pacient își construiește propriul drum spre vindecare și împlinire.

  Pe Irina Drăghici o poți găsi la numărul de telefon: 0742 333 001

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse