More
  AcasăResurseLecția puterii donării de celule stem: Cum poți salva o viață

  Lecția puterii donării de celule stem: Cum poți salva o viață

  Pe 16 mai, ARDCEL și Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice au poposit la Universitatea din București într-un eveniment plin de energie pozitivă și emoție. Studenții au avut prilejul de a asculta direct de la experți din domeniu despre importanța donării de celule stem hematopoietice și despre impactul transformator pe care îl poate avea un simplu gest de generozitate.

  Dr. Zsofia Varady, medic transplantolog de la Institutul Clinic Fundeni a prezentat detalii tehnice despre procedura de donare și transplant, subliniind cât de vitală este găsirea unui donator compatibil la timp. Dr. Traian Laurian Arghișan, directorul general al RNDVCSH, a încurajat studenții să se înscrie în registru, deoarece fiecare persoană înscrisă crește șansele pacienților aflați pe listele de așteptare pentru un transplant salvator.

  Andrei Gandrobur, directorul ARDCEL, a împărtășit povești emoționante despre pacienții care și-au recâștigat viața datorită unui transplant de celule stem hematopoietice. Aceste mărturii au demonstrat că un simplu gest poate face diferența între viață și moarte, oferind o nouă șansă la viață pacienților care se confruntă cu afecțiuni hematologice.

  Evenimentul s-a încheiat cu promisiunea unei noi vizite la Universitate pe 18 mai, când studenții vor avea ocazia să se înscrie direct ca potențiali donatori. ARDCEL și Registrul Național al Donatorilor sunt hotărâte să continue această campanie de informare și conștientizare, pentru a crește numărul de donatori și de a salva cât mai multe vieți.

  Fiecare dintre noi are puterea de a dărui o șansă la viață. Înscrie-te ca donator de celule stem și fii eroul de care are nevoie cineva!

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse