More

  Despre noi

  ARDCEL are dublu sens. Pe de-o parte, este acronimul Asociației Române pentru Donarea de Celule Stem, sub care o mână de oameni ne-am adunat să luptăm pentru alți oameni. Sensul figurat, de „celulă care arde și se transformă într-o nouă viață”, este întocmai misiunea noastră: să reușim să salvăm cât mai multe cazuri de leucemie sau alte boli care pot fi tratate prin transplant de celule stem. De ce? Pentru că știm că se poate, avem dovezi vii și toată nădejdea că vom reuși împreună.

  Să simți că nu mai ai timp suficient este cel mai dureros lucru pe care îl poți simți atunci când nu ai altă variantă decât să te lupți pentru a câștiga pariul cu viața. Noi ne-am propus să fim alături de fiecare pacient, pentru a-i reaminti în fiecare secundă că POATE să câștige.

  Din 2012, luptăm neîncetat să:

  • Să facem cunoscut faptul că leucemia și alte 74 de boli pot fi tratate prin transplant de celule stem. Tot ce contează este găsirea la timp a unui donator compatibil. Cu cât numărul de donatori înscriși în Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice este mai mare, cu atât șansa de a găsi un donator compatibil este mai ridicată.
  • Să fim alături de pacienți acordându-le consultanță, consiliere, îndrumare și susținere.
  • Să strângem fondurile necesare pentru susținerea proiectelor specifice activității de donare, testare, căutare donatori compatibili și transplant de celule stem hematopoietice, în special în cazul donatorilor neînrudiți.
  • Să sprijinim financiar diversele activități științifice și de cercetare în acest domeniu.

  Mai multe informații despre proiectele noastre aflate în desfășurare puteți citi în secțiunea PROIECTE.

  Cine suntem?

  Suntem șase oameni, uniți de povești de viață care ne determină să ne implicăm 100% pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de un transplant de celule stem.

  Membri Fondatori

  Andrei Gandrobur
  Claudia Rascu
  Nicoleta Cojocaru
  Aurora Dragomirișteanu
  Gabriela Lefter

  Echipa

  Andrei Gandrobur – presedinte
  Claudia Rascu – vicepresedinte
  Nicoleta Cojocaru – vicepresedinte
  Gabriela Lefter – jurist
  Ana-Paula Lefter – director programe