More
  AcasăProiecteEroii din Viața de Zi cu Zi: cum "Oamenii Salvează Oameni"

  Eroii din Viața de Zi cu Zi: cum „Oamenii Salvează Oameni”

  Într-o zi însorită de septembrie, Bilstein din Sibiu a fost martorul unei mișcări de solidaritate și compasiune, numită „Oamenii Salvează Oameni.” Organizat cu pasiune de către ARDCEL și alături de parteneri de încredere, acest eveniment a fost o adevărată oază de inspirație și speranță pentru comunitate, fiind conceput nu doar pentru a informa, ci pentru a inspira și de a îi educa pe cei din comunitate cu privire la donarea de celule stem hematopoietice și la impactul profund pe care îl poate avea în viețile celorlalți.

  Dimineața a debutat cu o acțiune de informare, promovare și înscriere în Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem, special adresată angajaților Bilstein, oferindu-le astfel șansa de a înțelege mai bine importanța donării de celule stem. Aceasta a fost prima treaptă în lungul drum al cunoașterii și înțelegerii acestui act de generozitate, care a rezultat cu peste 60 de persoane noi înscrise în registru. 

  Apoi, atenția s-a îndreptat către Piața Mare din Sibiu, unde a avut loc o campanie de promovare care a adunat oameni din toate colțurile comunității. Cu zâmbete pe chip și cu mult entuziasm, participanții au răspândit mesajul vital al donării de celule stem, conștienți că fiecare distribuire și fiecare gest contează în lupta pentru vieți salvate. A fost un moment în care oamenii au împărțit speranță și și-au unit forțele pentru o cauză nobilă.

  Seara a adus cu ea momentul special al evenimentului – workshop-ul care a avut loc la Bilstein. Aici, speakerii au pătruns în inimile publicului prin povești de succes și informații valoroase despre ce înseamnă donarea de celule stem. Andrei Gandrobur, Dr. Varady Zsofia, Dr. Alina Cătană, Andrei Stroe și Carmen Chindriș au fost vocile speranței, iar Florin Dobrița, un fost pacient, a povestit despre experiența lui cu cancerul și despre cum un transplant de celule stem hematopoietice i-a salvat viața, arătând că fiecare dintre noi poate face o diferență semnificativă în viețile celor aflați în suferință.

  Evenimentul a fost posibil datorită colaborării strânse cu parteneri deosebiți: Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, Consiliul Județean Sibiu, Bilstein și Asociația Sus Inima.

  „Oamenii Salvează Oameni” nu a fost doar un eveniment, ci un apel la acțiune. Participanții au învățat că un simplu gest poate face o diferență imensă, că înscrierea în Registrul Donatorilor de Celule Stem este un pas mic dar care poate salva vieți, și că fiecare donator poate însemna o nouă șansă la viață pentru pacienții cu afecțiuni hematologice.

  Ziua s-a încheiat cu convingerea că mesajul „Oamenii Salvează Oameni” va continua să inspire și să aducă schimbări pozitive în comunitate. Împreună putem face o diferență și putem oferi speranță pentru un viitor mai bun.

  Împreună putem face minuni.

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse