More
  AcasăDonatoriPovestea lui Rari sau despre cum oamenii buni nu-s chiar atât de...

  Povestea lui Rari sau despre cum oamenii buni nu-s chiar atât de rari

  Un citat preferat spune așa: „Dacă te crezi prea mic pentru a face o diferență, încearcă să adormi în aceeași cameră cu un țanțar!”. Vorbele îi aparțin lui Dalai Lama al XIV-lea și se referă, desigur, la faptul că oricine poate să influențeze radical lumea în care trăim, oricât de mic ar fi el și, uneori, chiar fără a-și da seama.

  În ultima lună, am fost martorii unei întâmplări care demonstrează adevărul acestor cuvinte înțelepte.

  Rareș Popescu are doar 2 ani și jumătate și suferă de o formă rară de leucemie. Disperați dar plini de speranță, părinții săi au apelat la Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, pentru a-i ajuta să găsească un donator compatibil. Pentru că nimic nu poate sta în calea unei mame care își dorește ca puiul să-i trăiască sau a unui tată care vrea și trebuie să fie eroul familiei.

  Pentru că Rareș și familia sa sunt din Tulcea, RNDVCSH a dat chemarea pe Facebook tuturor oamenilor binevoitori din Tulcea sau Constanța să se înscrie ca donatori în Registru. Șansele ca unul dintre ei să fie compatibil cu micuțul Rari sunt mai mari în aceste zone de proximitate.

  Ce a urmat demonstrează încă o data că românii sunt surprinzător de inimoși, solidari și dispuși mereu să își ofere sprijinul la nevoie.

  Oamenii au fost impresionați de cazul micuțului Rareș și au venit să-l salveze în număr mare. În numai o săptămână, numărul persoanelor care s-au implicat activ în campania „Donează o șansă la viață pentru Rareș” a depășit 800.

  Mai exact, 807 oameni din Constanța, Tulcea, Beidaud și satele vecine s-au înscris pe lista eroilor, dându-și acordul să devină potențiali donatori de celule stem hematopietice.

  Pe lângă acești oameni care au venit să dea o șansă la viață prin propriul sânge, zeci de medici, asistenți și voluntari s-au mobilizat zile în șir ca împreună să-l salveze pe Rareș și alte viitoare suflete aflate în situația lui.

  Noi, cei din ARDCEL, suntem mândri că am fost alături de prietenii noștri de la Centru Regional de Transfuzie Constanta, Centrul de Transfuzie Sanguină București, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și că, împreună, am ajutat Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice să desfășoare evenimentele de donare în cele mai bune condiții.

  Cu toții am fost și suntem în continuare alături de Rareș. Și vom lupta ca el să trăiască pentru că știm că se poate!

  Vă mulțumim vouă, tuturor celor 807 donatori, pentru gestul vostru incredibil prin care ne reamintiți că oamenii încă există, sunt printre noi și sunt capabili de miracole.

  Dacă și tu vrei să lupți alături de noi împotriva cancerului de sânge, înregistrează-te în Registru! Tu poți salva următoarea viață!

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Marius Mirea – Eroul din umbră

  Tuturor ne plac poveștile. Mai ales cele în care binele învinge răul. Lucru care se întâmplă, în cele mai...

  Resurse