More
  AcasăResursePas cu pas spre sănătate

  Pas cu pas spre sănătate

  În fiecare an, pe 8 septembrie, este Ziua Mondială Pentru Terapie Fizică – Kinetoterapie. O zi perfectă să ne aducem aminte cât de importantă este mișcarea în viețile noastre, ale tuturor.

  Sunt aproape doi ani de când am fost forțați de un virus amenințător să ne ascundem în propriile case, de când mai mult stăm decât să ne mișcăm. Iar efectele negative n-au întârziat să apară. Ne-am dat seama cât de mult ne afectează lipsa mișcării și ce diferență semnificativă poate face terapia fizică în viețile noastre.

  Și dacă asta ne-a schimbat viețile fundamental, să încercăm să ne imaginăm ce ar însemna să nu ne putem mișca luni întregi. Cum ne poate da asta viața peste cap. Pentru pacienții cu boli hematologice, acest lucru este o realitate, ei nu trebuie să-și imagineze. Unii dintre ei nu pot părăsi patul de spital pe durata mai multor luni. Atrofierea mușchilor, pierderea rezistenței fizice sau a echilibrului sunt doar câteva dintre problemele cu care se luptă în fiecare zi. Pentru ei, kinetoterapia este cu atât mai importantă în drumul lor spre recuperare. Fără terapie fizică, întregul proces ar putea dura mult mai mult.

  Chiar și numai câteva ședințe de kinetoterapie îi pot ajuta semnificativ pe acești pacienți să își poată relua mai ușor viața normală. Iar prin „viață normală”, ne referim la activități simple, cum ar fi câțiva pași în aer liber.

  Cu gândul la ei și la nevoile lor, am pornit și noi proiectul de masaj și kinetoterapie pentru pacienții cu boli hematologice de la Spitalul Colțea. Din dorința de a le alina cât putem suferința și de a le da puterea să-și reia singuri și cât mai rapid viețile dinainte de boală.

  Am reușit să facem acest lucru numai cu ajutorul prietenului nostru fiziokinetoterapeut, Corneliu Filimon, despre care v-am mai povestit.

  Proiectul de masaj și kinetoterapie de la Spitalul Colțea este un proiect care încă de la început s-a bucurat de un succes imens și pe care ne dorim să-l continuăm gratuit cât mai mult timp. Știm câtă nevoie au pacienții de acest sprijin. Dar pentru ca acest lucru să fie posibil, avem nevoie să ne unim forțele încă o dată. Numai împreună putem ajuta pacienții secției de hematologie de la Spitalul Colțea.

  Și ce prilej mai bun să strângem bani pentru continuarea proiectului de masaj și kinetoterapie decât Ziua Mondială pentru Terapie Fizică? Astăzi putem să aducem puțină bucurie în viețile acestor pacienți. E un lucru atât de simplu pe care îl putem facem împreună, printr-o simplă donație în conturile de mai jos. Noi, împreună cu pacienții de la Spitalul Colțea, vă mulțumim și vă suntem, ca de obicei, recunoscători!

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse