More
  AcasăProiecteRecuperare fizică, kinetoterapie și terapie prin masaj – Spitalul Colțea

  Recuperare fizică, kinetoterapie și terapie prin masaj – Spitalul Colțea

  De ce?

  Cu toții știm cât de este greu să stăm la pat atunci când suntem bolnavi, chiar și numai pentru câteva zile. Un pacient care suferă de o boală hematologică poate petrece chiar și luni de zile internat în spital. Imaginați-vă cum ar fi să vă petreceți câteva luni de zile astfel. Insuportabil! Acum adăugați și toate efectele secundare ale lunilor petrecute în pat: atrofia musculară, pierderea rezistenței fizice și a funcțiilor de coordonare și control – a echilibrului, stricarea posturii corpului, sensibilitate crescută la durere etc.

  Pe lângă confruntarea cu boala propriu-zisă, pacientul trebuie să lupte în timp real și pentru diminuarea și remedierea acestor efecte secundare. Kinetoterapia include gimnastica medicală dar nu se rezumă la asta, ci presupune un ansamblu de programe, tehnici și principii de structurare gândite pentru un scop profilactic, terapeutic, recuperator și compensatoriu. Kinetoterapia contribuie semnificativ la creșterea calității vieții pacienților cu afecțiuni oncologice, atât pe durata bolii, cât și ulterior. 

  Accesul la ședințele de kinetoterapie nu numai că îi ajută pe pacienți în procesul de recuperare a condiției fizice necesare pentru o viață normală, dar le îmbunătățește considerabil starea emoțională, redându-le încrederea în forțele proprii și dorința de a duce lupta la bun sfârșit.

  Obiectivele principale ale proiectului de recuperare fizică, kinetoterapie și terapie prin masaj pe care îl derulăm în regim gratuit în cadrul secției de hematologie a Spitalului Colțea din București sunt:

  • recuperarea sau menținerea mobilității
  • inducerea  relaxării – relaxarea musculară este esențială pentru a îmbunătăți controlul asupra funcțiilor organismului
  • corectarea posturii
  • educarea și reeducarea coordonării, controlului și echilibrului
  • reeducarea sensibilității – sporirea reacțiilor la stimuli
  • reeducarea  respiratorie – pacientii vor învăța să respire corect pentru a permite relaxarea musculaturii
  • îmbunătățirea rezistenței și a forței musculare

  Cu cine?

  Alexandru Gherghescu are 26 de ani și este kinetoterapeut cu o experiență de peste 4 ani în kinetoterapie și terapie prin masaj.

  Și-a dat licența la UNEFS, în cadrul Facultății de Kinetoterapie și Motricitate Specială de unde a obținut și un master în Nutriție și Remodelare Corporală. 

  Vrea să creeze o relație în care pacientul să se simtă confortabil și să fie cât mai comunicativ, o relație în care pacientul poate discuta deschis cu kinetoterapeutul.

  Cum și când?

  Ședințele de care beneficiază pacienții de la secția de hematologie a Spitalului Colțea au loc de două ori pe săptămână, în zilele de marți și joi și implică diverse activități, în funcție de nevoile fiecărui pacient: recuperare fizică, kinetoterapie sau terapie prin masaj.

  O ședință obișnuită durează între 40 și 50 de minute, în funcție de disponibilitatea pacienților la momentul respectiv.

  Ședințele de kinetoterapie sunt individuale și personalizate în funcție de recomandările cadrelor medicale, de afecțiunile pacientului, dar și de vârsta acestuia. 

  Alex poate fi găsit la numărul de telefon: +40 (734) 518 047

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse