More
  AcasăResurseCând o alegere poate salva o viață

  Când o alegere poate salva o viață

  Chiar și simpla menționare a cuvântului „cancer” e de ajuns să ne sperie, să ne facă să dăm înapoi și să ne închidem în noi. Ne este frică să vorbim despre această boală, ne este frică să luptăm s-o înfruntăm, poate chiar pentru că unii dintre noi am pierdut persoane dragi din cauza ei. Ne este greu să acceptăm neputința și pierderea pe care le-am simțit dacă am fost martori la efectele unui diagnostic precum cancerul. Însă nu tot timpul e așa.

   Suntem atât de obișnuiți să auzim numai finaluri triste încât nu mai căutam poveștile fericite. Ne este frică să mai sperăm. Însă noi, la ARDCEL, știm că există super-puterea de a învinge cancerul. Știm că noi, oamenii, putem salva viețile celor care suferă de cancer de sânge. Și ne dorim ca toată lumea să afle că putem să facem mult bine și să ajutăm pacienții cu afecțiuni hematologice să își spună singuri povestea. Pentru că povestea lor poate fi una fericită.

  La fiecare 35 de secunde, undeva în lume, cineva este diagnosticat cu o formă de cancer de sânge. Nici în România statisticile nu sunt favorabile. În fiecare an, la fiecare 100.000 de locuitori, trei români primesc un diagnostic de cancer al sângelui. Însă pentru ei, asta nu trebuie să însemne sfârșitul. Un transplant de celule stem hematopoietice de la un donator compatibil înseamnă că pot avea o șansă la viață. Cu cât vorbim mai mult despre transplantul de celule stem, cu cât știe mai multă lume că există această soluție și că poate schimba viețile atâtor pacienți bolnavi de cancer, cu atât mai multe șanse sunt să găsim cât mai mulți donatori compatibili. 

  De aceea, e important să vorbim cât mai mult și cât mai des despre procesul de donare de celule stem. Să share-uim informații, să ne share-uiți articolele, să devină un subiect comun. Pentru că doar așa putem salva viețile pacienților cu afecțiuni hematologice.

  Trebuie doar să ne facem puțin curaj, nu e nevoie de mai mult. Pentru că donarea de celule stem hematopoietice nu este dureroasă și oricine poate deveni donator. Sunt numai patru pași simpli, atât de simpli încât oricine poate deveni un super erou!  

  Suntem mai puternici împreună și numai împreună îi putem ajuta pe pacienții cu afecțiuni hematologice care și-au pus ultima speranță într-un transplant de celule stem hematopoietice. Pentru noi este o alegere, pentru ei este o șansă la viață! Haideți să alegem să îi ajutăm să găsească un donator compatibil! Haideți să îi ajutăm să rămână în viață!

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse