More
  AcasăProiecteCONTAINERUL DE SIGURANȚĂ – secția de Hematologie, Spitalul Colțea

  CONTAINERUL DE SIGURANȚĂ – secția de Hematologie, Spitalul Colțea

  2020 a fost un an dificil pentru întreaga lume. A fost anul în care am trăit luni întregi de nesiguranță, zile-n șir în frica de a nu pierde ce avem mai drag și ceas de ceas într-o permanentă luptă împotriva temutului virus. Iar pentru cei deja bolnavi, a fost și mai greu. 

  Să ne punem preț de o clipă în locul unui pacient care suferă de leucemie. Cu sistemul imunitar șubrezit, cu un sistem medical suprasolicitat și cu sentimentul că nimic nu se va schimba prea curând în bine, de unde să mai găsești forța de a lupta pentru supraviețuire?

  Însă 2020 a fost și anul în care aici, la ARDCEL, am reușit, în cele mai întunecate momente, să aprindem din nou văpaia de speranță pentru pacienții cu afecțiuni hematologice. 

  Cu sprijinul unor adevărați prieteni care nu ne-au părăsit la greu, am dispus de resursele necesare pentru a crea CONTAINERUL DE SIGURANȚĂ. Ce este acesta mai exact? 

  1. Un container sanitar izolator, pe care l-am închiriat și utilat special pentru compartimentul transplant medular din cadrul secției de Hematologie a Spitalului Clinic Colțea, cu scopul de a veni în sprijinul medicilor;
  2. Un spațiu-tampon între casă și spital, conceput special pentru siguranța pacienților cu afecțiuni hematologice, programați pentru tratament sau chiar transplant medular.

  Ce se întâmplă în CONTAINERUL DE SIGURANȚĂ?

  În acord cu misiunea noastră de a fi mai aproape de nevoile pacienților cu afecțiuni hematologice, dar și de a oferi tot suportul de care suntem capabili medicilor atât de încercați în aceste vremuri, am gândit acest spațiu izolat și sigur, unde pacienții să poată fi testați pentru virusul SARS-COV 2 și să aștepte rezultatul testului în condițiile necesare pentru confortul și sănătatea lor: un pat comod, cu o lenjerie curată, cu aer condiționat, frigider, cafetieră și fierbător, cu grup sanitar cu toate consumabilele necesare (apă caldă, prosoape curate, săpun lichid, hârtie igienică, pastă și periuță de dinți). Pe scurt, un efort minim pentru rezultate maxime, dacă ne gândim cât de important este pentru un astfel de pacient să nu își pună în pericol sănătatea, și cât de important este să nu șubrezim și mai tare sistemul medical din România.

  Cât va mai dura proiectul?  

  Proiectul CONTAINERUL DE SIGURANȚĂ va rezista cât timp vom avea fonduri pentru a-l menține la standardele necesare. Confortul și, mai ales, siguranța pacienților de la secția de Hematologie a Spitalului Colțea sunt foarte importante pentru noi și ne dorim să le asigurăm acest spațiu măcar până la sfârșitul anului 2021. Sau chiar pentru o perioadă mai îndelungată, în funcție de evoluția pandemiei. 

  Așa că, în urma tuturor calculelor făcute, ne-am dat seama că avem nevoie de 40.000 lei pentru ca acest CONTAINER DE SIGURANȚĂ să fie operațional până pe 31 decembrie 2021. Poate părea o sumă mare pentru un singur om, dar cu cât suntem mai mulți, cu atât va fi mai ușor. Dacă vrei să fii parte din magia de a oferi un dram de speranță și mai multă siguranță acestor pacienți, ne poți ajuta cu o donație (folosind cardul bancar sau prin PayPal sau direct în conturile noastre listate mai jos). Îți suntem recunoscători! Numai împreună, putem face mai mult bine.

   

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse