More
  AcasăResurseStă în fiecare dintre noi puterea de a dona o șansă la...

  Stă în fiecare dintre noi puterea de a dona o șansă la viață

  Mulți dintre noi nu ne-am fi imaginat niciodată că vom trăi asemenea vremuri. Ne simțim neputincioși în fața știrilor despre războiul din Ucraina, despre pandemie și parcă așteptăm să ne trezim a doua zi și totul să fie bine, ca și cum ne-am trezi dintr-un vis urât. E complet normal și uman să ne simțim așa, însă e important să ne dăm seama că acum, mai mult ca niciodată, e nevoie de ajutorul nostru. Și că putem ajuta o altă persoană chiar și atunci când credem că nu ne putem ajuta nici pe noi înșine.

  Trebuie să ne informăm, să știm unde să donăm și cum să ajutăm concret oamenii care lasă în urmă toată viața lor în speranța că vor primi o nouă șansă la viață. Pentru că, atunci când ești pus în fața morții, instinctul de supraviețuire va face totul să te salveze. Iar noi, la ARDCEL, știm asta din sutele de povești ale pacienților noștri, care au primit diagnostice crunte și care, luptând cu toată ființa lor, au supraviețuit. Pentru că o boală precum cancerul de sânge este ca un război. Îți trebuie curajul de a te lupta pentru propria viață și puțin ajutor de la ceilalți. Solidaritea pe care o vedem la tot pasul astăzi este egală cu solidaritarea donatorilor de celule stem care au salvat astfel vieți. Și asta este dovada vie că se poate, că există speranță chiar și în cele mai întunecate locuri.

  Printr-o simplă donare de celule stem hematopoietice, oricare dintre noi putem fi donatorul compatibil pentru transplantul salvator pe care-l așteaptă de atâta timp un pacient bolnav de cancer al sângelui. Putem opri războiul dramatic din viața unui om care nu vrea să moară prematur.

  Oricât de cruntă și lipsită de speranță poate părea câteodată realitatea, trebuie să știm că puterea de a o schimba este și în noi. Prin alegerile pe care le facem zi de zi.

  Și poate astfel, când ne trezim a doua zi, nu vom mai avea sentimentul că trăim un coșmar, ci vom simți bucuria că am schimbat puțin lumea, că am donat o șansă la viață.

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse