More
  AcasăResurseSeptembrie – Luna în care cancerul de sânge devine vizibil

  Septembrie – Luna în care cancerul de sânge devine vizibil

  Septembrie este luna dedicată conștientizării cancerului de sânge, un tip de cancer care nu se află nicidecum în topul priorităților guvernelor naționale, cel puțin la nivel european. O consecință directă a acestui lucru este faptul că există lacune serioase în diagnosticarea la timp a bolii și în accesul adecvat al pacienților la tratament inovator și la o grijă holistică de calitate.

  În acest timp, la fiecare 35 de secunde cineva este diagnosticat cu cancer de sânge la nivel mondial. În Statele Unite ale Americii, dintre toate tipurile de boli oncologice, cancerul de sânge este a doua cauză de mortalitate și este cea mai comună formă de cancer pentru persoanele între 15 și 24 de ani.

  Cancerul de sânge este un termen „umbrelă” pentru creșterile tumorale din sânge și din măduva osoasă, a căror cauză este necunoscută. Deși există mai multe tipuri de boli hematologice maligne, cele mai multe cad sub incidența a trei grupuri: leucemie, mielom și limfom. Aceste tipuri de cancer sunt cele mai comune la copii, adolescenți și tineri adulți.

  Diagnosticarea rapidă și tratamentul adecvat sunt absolut necesare pentru bolnavii de cancer de sânge, însă nu de puține ori se ajunge la transplant medular, ca ultimă șansă la vindecare și la viață, transplant pentru care este nevoie de celule stem de la un donator compatibil.

  Iată cum poți să te implici și tu în luna în care trebuie să facem cancerul de sânge vizibil:

  1. Urmărește-ne pe site, pe Facebook și pe Instagram și dă share conținutului nostru educațional.
  2. Informează-te pe site despre programele noastre gratuite dedicate pacienților cu boli hematologice și spune cuiva care ar avea nevoie de ajutorul nostru.
  3. Ajută-ne să strângem fonduri pentru programele pe care le oferim la Spitalul Colțea și la Institutul Fundeni pacienților cu boli hematologice. Toate modalitățile de implicare le găsești pe www.ardcel.ro.
  4. Donează celule stem! Promitem că nu e mult mai complicat comparativ cu donarea de sânge, dar nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Am pus pe site toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie informată!

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse