More
  AcasăResurseRolul psihoterapiei în lupta împotriva cancerului

  Rolul psihoterapiei în lupta împotriva cancerului

  Emoțiile ne definesc ca oameni. Emoțiile sunt poate cele mai sincere componente ale firii umane. Ce simțim, aia suntem. Fie că sunt pozitive (fericire, satisfacție) sau negative (iritabilitate, tristețe), emoțiile înseamnă energie în mișcare. Ele trebuie să fie simțite, trăite și, mai ales, exprimate. Să circule liber și să ne ajute să obținem tot ce ne este benefic. În caz contrar, apar blocajele emoționale care ne consumă psihic. Stresul, anxietatea, depresia sunt doar câteva forme ale unor emoții neexprimate corect. Și tot ele sunt cauzele multor boli grave.

  Când nu ne exprimăm emoțiile e ca și cum ne-am încuia într-o cameră, singuri. Orice mic potențial ajutor venit din afara ei nu va mai putea ajunge la noi. Fie că ceilalți nu știu că avem nevoie de ajutor, fie că nu vrem să îl primim.

  Totuși, puține probleme se rezolvă în singurătate și în tăcere. Și, în orice caz, nu problemele mari cum ar fi cancerul sau, și mai rău, cancerul în plină pandemie.

  De aceea, în mijlocul tuturor proiectelor noastre aici, la ARDCEL, a stat și va sta mereu programul de suport psiho-emoțional acordat pacienților hemato-oncologici. Pentru noi este fundamental să le putem asigura acest sprijin în mod gratuit, pe toată perioada tratamentului lor, în toate stadiile bolii și, mai ales, în contextul pandemiei care a adus și mai multe griji, și mai multe necunoscute.

  Este felul în care îi putem ajuta MULT MAI MULT decât o facem deja atunci când punem lucrurile în mișcare, când atragem fonduri sau când numărul donatorilor de celule stem mai crește un pic. Este felul în care avem grijă de pacienții noștri ACUM, pentru ca ei să se poată bucura de toate celelalte MAI ÎNCOLO. Este modul în care le oferim energia să meargă mai departe. Pentru că știm pe pielea noastră că, uneori, cel mai bun medicament este o stare emoțională bună. Un zâmbet, sentimentul că ești apreciat și înțeles și credința că va fi bine aduc putere. Puterea atât de necesară într-o luptă cum e cea cu cancerul.

  Oamenii pot face lucruri minunate împreună. Iar noi, la ARDCEL, vedem zilnic asta și ne motivează. Acum, avem ambiția să sprijinim mai mulți pacienți hemato-oncologici în acest context creat de Covid-19. Ne dorim să-i liniștim și să-i încurajăm. Să le putem oferi mai multe ore de consiliere psihologică, mai multora dintre ei. Dar știm că nu vom putea de unii singuri. Dacă vrei să ni te alături în acest demers, la noi „ușa” e mereu deschisă. Pentru că știm că numai împreună, om cu om, bine cu bine, putem face lucruri mari!

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse