More
  AcasăResursePentru unii doar o zi, pentru alții - începutul restului vieții

  Pentru unii doar o zi, pentru alții – începutul restului vieții

  Tu ce ai face dacă ai afla că ai leucemie? Sau că o persoană apropiată ție are leucemie? Și că singura salvare este un transplant de celule stem? Ce ai face dacă după toate căutările și cercetarea nu ai găsit niciun donator compatibil? Cum îi spui cuiva că nu există donatori compatibili pentru că… nu există donatori? Cum îi explici că orele și minutele îi sunt numărate pentru că România nu stă foarte bine la numărul de persoane înscrise în Registrul Donatorilor de Celule Stem?

  Dar lucrurile nu trebuie întotdeauna să stea așa. Acum hai să gândim pozitiv. Gândește-te că ai primi vestea că există un donator compatibil. Pentru tine sau pentru cineva drag. Sau, cum ar fi să fii chiar tu cel care îi salvează viața cuiva drag? Cum ar fi să fii chiar tu donator pentru un străin? Gândește-te că asta poate fi cea mai bună veste pe care o va auzi vreodată. Că va trăi o viață lungă alături de familie și persoanele dragi. Și asta în mare parte datorită ție!

  Depinde și de noi să schimbăm cursul poveștilor pacienților cu leucemie. Dincolo de medici, Divinitate, suportul familiei, salvarea vine și din șansele de a găsi un donator compatibil LA TIMP. Și lucrul ăsta a fost posibil numai datorită ție și oamenilor care s-au înscris și care au donat.  Deoarece  Cu cât se înscriu mai mulți oameni în Registrul Donatorilor, cu atât cresc mai mult șansele de a găsi un donator compatibil. La fel cum este mult mai simplu să previi decât să tratezi, la fel este mult mai simplu să donezi tu decât să speri că donează altcineva în locul tău.

  Sunt câțiva pași simpli pe care trebuie să îi faci pentru a te înscrie în Registru. Să donezi o mostră de sânge, iar când un pacient compatibil cu tine va avea nevoie de celule stem, să vii să donezi. Și, cine știe, poate la anul vei sărbători Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, alături de persoana căreia i-ai salvat viața.

  Ce poate fi mai frumos decât să poți salva o viață? Și vestea bună e că aproape oricine poate face asta. Orice persoană cu vârsta între 18 și 45 de ani, fără probleme de sănătate. Oricine se poate înscrie, iar cu cât mai mulți înscriși, cu atât mai multe șanse la viață.

  Noi, cei de la ARDCEL, sărbătorim astăzi toți pacienții care se bucură de încă un răsărit, de încă o plimbare într-o seară de toamnă. Și îi sărbătorim și pe toți donatorii curajoși și altruiști, care s-au înscris în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Pentru că acești donatori fac lumea un loc mai fericit! LA MULȚI ANI TUTUROR!

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse