More
  AcasăResurseMiracolele nu se întâmplă doar de sărbători

  Miracolele nu se întâmplă doar de sărbători

  Odată cu sărbătorile de iarnă, ne lăsăm învăluiți de spiritul magic al dăruirii. Să dăruim cele mai inspirate cadouri, să dăruim cele mai originale urări, să ne dăruim pe noi, să fim mai buni, să fim mai înțelegători, mai răbdători și mai darnici. Dar parcă, imediat ce vine noul an, promisiunile făcute și toată starea magiei dăruirii se risipesc în forfota stresului de zi cu zi. Ne întoarcem la obiceiurile vechi, la gândurile cu care suntem atât de obișnuiți, fără să ne dăm seama că putem face fapte bune sau daruri speciale în orice zi a anului, nu doar de sărbători, că putem ajuta zilnic atâția oameni. Iar pe unii, nu oricum, ci chiar printr-o șansă la viață. 

  Ne putem imagina oare ce înseamnă un astfel de dar? O șansă la viață? Pentru pacienții cu afecțiuni hematologice, un asemenea dar înseamnă un donator compatibil. Dar poate fi văzut ca un miracol, un miracol care nu ar trebui să se întâmple doar de Crăciun. Pentru că boala lor nu ține cont de anotimp, sau de lună, sau de sărbătorile oficiale. Pentru ei, secundele care se scurg în timp ce așteaptă un donator compatibil pentru transplantul salvator, pot fi ultimele trăite. 

  Poate părea greu de crezut sau chiar greu de conceput că noi, oameni obișnuiți, putem salva viața unei alte persoane. Dar putem, și e mai simplu decât pare. Pentru noi, este un simplu gest, o faptă bună, o simplă donare de celule stem care durează câteva ore și care este complet inofensivă. Dar pentru pacienții bolnavi de cancer al sângelui, înseamnă totul. Înseamnă VIAȚĂ, SPERANȚĂ. Pentru ei, înseamnă că vor putea avea o viață normală mult timp, alături de familie și prieteni. Ei nu vor uita niciodată eroul care le-a salvat viața. Iar eroul poți fi chiar tu, printr-un gest atât de simplu pentru tine, dar atât de măreț pentru pacienții cu afecțiuni hematologice. 

  Noi încheiem anul 2021 cu speranța că anul următor va fi mai bun, că vom fi mai productivi, că vom face mai mult bine, însă pacienții bolnavi de cancer al sângelui încheie 2021 cu o singură speranță. Ca acest an să nu le fie ultimul. Iar pentru asta trebuie doar să ne înscriem în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem. Cu cât mai mulți înscriși, cu atât mai multe șanse ca pacienții cu afecțiuni hematologice să găsească un donator compatibil mai repede și anul 2022 să fie pentru ei un nou început. O șansă la viață, o viață pe care o vor prețui cu toată ființa lor, pentru că ei știu cât de ușor o poți pierde.

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse