More
  AcasăResurseJurnal de pacient – Primele cure și prima tunsoare (2/7)

  Jurnal de pacient – Primele cure și prima tunsoare (2/7)

  Eram într-un salon cu 6 paturi și au venit cu minunăția asta de tratament, învelit într-un prosopel că nu avea voie să stea la lumină. Nu cred că a durat 10 minute și mirosul meu devenise foarte accentuat, mă deranja orice, mă durea capul, senzația de vomă era la ea acasă. O doamnă din salon mânca pâine caldă, miros care altădată îmi plăcea mult, iar acum îmi întorcea stomacul pe dos.

  În urmatoarele 3 săptămâni tot ce am făcut a fost să supraviețuiesc, pentru că urma aplazia – momentul după chimio când valorile sângelui sunt foarte scăzute, către zero. În aplazie ți se pot întampla diverse, afte, enterocolită, pneumonie… etc. Eu le-am făcut pe toate – enterocolită, afte cât obrajii, febră… nici nu mai știu. Cert este că deși nu mi-au spus, nimeni nu se aștepta să supraviețuiesc.

  Dar după 3 săptămâni groaznice mi-am revenit și mă simțeam plină de forță ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Eram de un optimism care muta munții din loc. Inițial nu am vrut nici să mă tund, dar căderea părului începuse să mă enerveze. Totuși, am preferat să mă tund treptat, pentru a-mi proteja ultimul dram de sănătate mintală într-o perioadă în care mă tot întrebam cu ce am greșit atât de tare de mi se întampla asta…

  Următoarele cure au fost mai ușor de suportat, deși în continuare aveam mari probleme cu mirodurile. Pentru afte găsisem ceva remedii cât să mai îmi atenueze durerea și să pot mânca ceva. Deși mama gătea și îmi aducea tot ce aveam voie să mănânc, când deschidea caserola și mă izbea mirosul nu mai îmi trebuia mancare. A fost o perioadă în care am trăit cu sticksuri.

  Nu îmi mai amintesc următoarele cure cum au decurs, pentru că au fost tot mai acceptabile, iar eu reușisem cumva să accept că asta va fi viața mea până o să obțin remisia. Îmi făceam de lucru, am văzut nu știu câte seriale și am descoperit că îmi place să creez gablonțuri așa că făceam cercei, inele și alte nebunii de genul.

  Articol scris de Camelia Rusu – supraviețuitoare de 8 ani. Acest articol este a doua parte dintr-un jurnal în 7 părți pe care Camelia l-a scris despre experiența ei cu boala și procesul de vindecare, în speranța că va fi de folos și altora. 

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse