More
  AcasăResurseDrumul spre bine

  Drumul spre bine

  În drumul spre bine, nu e tot timpul bine. Nu e nici drept, nici ușor. Dar nici imposibil. Important e să continui, să nu te lași doborât de fiecare obstacol.

  Trăim într-o lume în care, la fiecare 3 minute, un om află că are leucemie.

  Trăim într-o lume în care, din fericire, acest tip de cancer poate fi vindecat prin transplant cu celule stem hematopoietice de la un donator compatibil.

  Trăim într-o lume în care, statistic, doar o treime dintre pacienți găsesc un donator compatibil în rândul familiei. Pentru ceilalți, singura speranță este găsirea unui donator compatibil neînrudit, din registrele donatorilor de celule stem hematopoietice de pretutindeni.

  Trăim într-o lume în care 59 de țări și-au unit registrele naționale de donatori de celule stem hematopoietice într-o singură mare sursă interconectată, ce numără peste 37 de milioane de oameni gata să salveze o viață.

  Trăim într-o țară în care, în prezent, puțin peste 77.000 de români sunt înscriși în Registrul Donatorilor de Celule Stem. Adică 0,33% din populația țării. Deși specialiștii spun că, statistic, avem nevoie de cel puțin 1 milion de români înscriși, pentru ca fiecare bolnav să găsească în timp util salvarea.

  Trăim într-o țară în care, din fericire, putem salva o viață mai ușor decât ne putem imagina. Orice persoană cu vârsta între 18 și 45 de ani, fără probleme medicale, se poate înscrie în Registrul Național. Și cu cât suntem mai mulți, cu atât cresc şansele unui pacient de a-şi găsi un donator compatibil și a se vindeca de cancer.

  Trăim într-o lume plină de bune și de rele. Însă o vorbă veche din popor ne consolează prin simplitatea ei. „Totul e bine când se termină cu bine”. Dar, pentru ca totul să fie în cele din urmă bine, e nevoie de noi toți. Doar împreună, în număr mare, putem crește șansele ca binele să triumfe în mai multe vieți, mai multe destine ce depind de o simplă veste – „Felicitări, tocmai v-am găsit un donator compatibil!”.

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse