More
  AcasăResurseContainerul de siguranță - un strop de speranță într-un ocean de neliniște

  Containerul de siguranță – un strop de speranță într-un ocean de neliniște

  La sfârșitul anului se împlinesc deja doi ani de când am aflat cu toții despre virusul SARS-COV 2, despre câte vieți a furat și continuă să răpească. Mulți dintre noi nu ne vom obișnui niciodată cu suferința emoțională, cu frica sau cu schimbările sociale care au fost aduse de acest virus necruțător.

  Dacă pentru un om fără probleme de sănătate este atât de greu, să încercăm să ne imaginăm cum se simte cineva care tocmai a primit un diagnostic pozitiv pentru leucemie. Un pacient care a aflat că trebuie să ducă una dintre cele mai grele bătălii, cea cu viața. Un om care este deja imunocompromis trebuie să înfrunte și mai multe obstacole în lupta pe care o duce în fiecare zi.

  Vă povesteam acum câteva luni despre proiectul nostru “CONTAINERUL DE SIGURANȚĂ”, proiect pe care l-am început în 2020 și pe care nu l-am fi putut pune pe picioare fără sprijinul unor prieteni cu suflet mare, care ne-au ajutat să strângem fondurile necesare. Ne bucurăm să vă anunțăm că succesul acestui proiect ne-a luat prin surprindere, că este foarte apreciat de pacienții și de personalul medical de la Spitalul Colțea și că am strâns banii pentru chiria lui până la finalul acestui an! 

  Dar haideți să ne reamintim ce este mai exact acest container de siguranță și ce urmărim să realizăm cu el:

  1. Un container sanitar izolator, pe care l-am închiriat și utilat special pentru compartimentul transplant medular din cadrul secției de Hematologie a Spitalului Clinic Colțea, cu scopul de a veni în sprijinul pacienților;
  2. Un spațiu-tampon între casă și spital, conceput special pentru siguranța pacienților cu afecțiuni hematologice, programați pentru tratament sau chiar transplant medular.

  Avem o misiune și un scop: vrem să oferim tot sprijinul și ajutorul de care dispunem pacienților cu afectiuni hematologice, dar și medicilor și așa încercați și încărcați de vremurile pe care le trăim. De aceea am gândit acest spațiu izolat și sigur, unde pacienții pot fi testați pentru virusul SARS-COV 2 și pot să aștepte rezultatele în condiții optime. Containerul este dotat cu:  un pat comod, cu o lenjerie curată, cu aer condiționat, frigider, cafetieră și fierbător, cu grup sanitar cu toate consumabilele necesare (apă caldă, prosoape curate, săpun lichid). 

  Este un  efort  minim pentru rezultate maxime, pentru că știm cât de important este pentru un astfel de pacient să își conserve sănătatea deja pusă la încercare și cât de important este să nu îngreunăm și mai mult misiunea medicilor și sistemul medical din România. 

  Proiectul  CONTAINERUL DE SIGURANȚĂ va rezista cât timp vom avea fonduri pentru a-l menține la standardele necesare. Confortul și, mai ales, siguranța pacienților de la secția de Hematologie a Spitalului Colțea sunt foarte importante pentru noi și ne dorim să le asigurăm acest spațiu cât de mult se poate și cel puțin pe întreaga perioadă pandemică. Momentan, suntem fericiți că am reușit să asigurăm prezența containerului până la sfârșitul acestui an. 

  Dacă vrei să ne ajuți să continuăm acest proiect până la sfârșitul anului, dacă poți să îi ajuți pe pacienții secției de Hematologie a Spitalului Clinic Colțea, o poți face printr-o donație.

  Doar împreună putem reda speranța și sănătatea unor oameni care au atâta nevoie de ele. Și pentru asta… îți suntem recunoscători!

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse