More
  AcasăProiectePartenierat cu Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

  Partenierat cu Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

  Ce este RNDVCSH?

  Anual, mii de persoane sunt diagnosticate cu boli hematologice sau ale sistemului imunitar, iar pentru mulți dintre ei singura șansă este transplantul de celule stem hematopoietice (CSH) de la persoane neînrudite cu ei. Găsirea unui donator compatibil este mult mai probabilă în proximitatea geografică a pacientului, de aceea majoritatea țărilor din lume și-au creat registre de donatori de celule stem.

  Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) este  instituția publică aflată sub egida Ministerului Sănătății din România care are drept misiune găsirea și asigurarea de donatori de celule stem hematopoietice compatibili pentru toți pacienții din România care au nevoie de un transplant CSH.

  Până în momentul de față, aproape 75.000 de români s-au înscris în Registru. La acest număr de potențiali donatori, nu s-au făcut decât 275 de transplanturi, iar în acest moment 27 de pacienți sunt în continuare în căutarea unui donator compatibil. Aceste disparități între cifre nu fac decât să ne indice cât de mică este șansa de a găsi un donator neînrudit compatibil și cât de mare este nevoia ca tot mai mulți dintre noi să se înregistreze ca potențiali donatori.

  Ce face ARDCEL ca să ajute Registrul?

  Parteneriat în campaniile de promovare & înscriere în Registrul Donatorilor

  Asociația ARDCEL și Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice au aceeași misiune, și anume încercarea de a salva cât mai mulți bolnavi care au nevoie de transplant CSH. Din acest motiv am format un parteneriat cu Registrul Donatorilor, prin care încercăm să le susținem acțiunile și să îi ajutăm.

  Parteneriatul nostru se concretizează prin participarea activă a ARDCEL la promovarea campaniilor de înscriere a donatorilor în Registru, prin oferirea de transport și masă gratuită voluntarilor care se implică în acțiunile de promovare, dar și prin participarea alături de Registrul Donatorilor la evenimente, conferințe și caravane destinate cauzei noastre comune.

  Cel mai important eveniment la care ARDCEL participă alături de Registrul Naţional al Donatorilor este Ziua mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, care are loc în a treia sâmbătă a lunii septembrie. Acest eveniment are ca scop infomarea populației despre posibilitatea de a dărui o șansă la viață pacienților care au nevoie de un transplant CSH, prin înscrierea în Registru.

  Susținerea Eroilor-Donatori

  Donatorii de celule stem sunt 100% voluntari. Actul lor de curaj și bunătate nu este remunerat, iar din respect pentru actul lor de bunătate, Programul Național de Transplant Medular le oferă câteva facilități cum ar fi: concediu medical pe durata internării, transport gratuit și gratuitate pentru analizele necesare donării.

  Tot din recunoștință pentru acești oameni-eroi, am decis să ne alăturăm și noi, ca asociație, în toate demersurile de sprijinire. Deoarece în acest caz, concediul medical nu acoperă decât 75% din salariu pentru zilele necesare înregistrării ca donator, vrem să venim în sprijinul acelora pentru care acest factor este un impediment serios în calea înregistrării. Pentru cei care vin de departe o altă problemă este cazarea, iar pentru toți la un loc expresia „mâncare de spital” poartă aceleași semnificații, motiv pentru care ne-am gândit să le facem donatorilor o surpriză: pe perioada internării în spital le oferim posibilitatea de a-și comanda o mâncare delicioasă și plină de nutrienți, în funcție de preferințele personale.

  Recrutarea și coordonarea voluntarilor pentru campaniile RNDVCSH

  Pentru fiecare campanie demarată de Registrul Donatorilor este nevoie de cât mai mulți voluntari dedicați cauzei. ARDCEL se ocupă de recrutarea și coordonarea tuturor voluntarilor care iau parte la campaniile de informare cu privire la donarea de celule stem hematopoietice și promovarea înscrierii în Registrul Donatorilor.

  Asociația noastră asigură condiții cât mai bune de lucru, masă și transport gratuite pe toată durata voluntariatului, cât și coordonarea voluntarilor de către un membru cu experiență. 

  http://www.rndvcsh.ro/

   

  Conturi Bancare

  ING BANK - RON:

  RO75INGB0000999909945747

  ING BANK - EURO:

  RO32INGB0000999914012179

  BCR - RON:

  RO72RNCB0067142282350001

  Abonează-te la Newsletter

  Proiectele Noastre

  Eroii Nostri

  Resurse