proiect-catering

Proiectul de Catering din Spitalul Fundeni

Când un om alege să facă un bine, propria sa persoană pică automat pe locul doi. El devine trup și suflet implicat în gestul său altruist, concentrându-se doar ca ceea ce face să alunge suferința cuiva și să facă loc bucuriei unui nou început.

Când un om alege să facă un bine, e nevoie ca alți oameni de bine să aibă grijă de el așa cum și el are grijă de alții. Iar în acel moment, orice luptă cu viața poate fi câștigată. Pentru că luptătorii sunt uniți prin altruism și compasiune față de aproapele lor.

Un gest ce merită totul

Donatorii de celule stem sunt 100% voluntari. Actul lor de curaj și bunătate nu este remunerat. Din respect pentru altruismul lor, Programul Național de Transplant Medular le oferă câteva facilități cum ar fi:

  • – concediu medical pe durata zilelor de internare;
  • – transport gratuit pentru donatorii aflați în alte localități;
  • – internarea și analizele complete necesare donării, complet gratuite.

Toate acestea par lucruri infime comparativ cu gestul lor mare, dar reprezintă acoperirea nevoilor de bază ale celor care aleg să salveze vieți donând celule stem.

Tot din recunoștință pentru acești oameni-eroi, am decis să ne alăturăm și noi, ca asociație, în toate demersurile de sprijinire. Dacă acești oameni au decis să ajute alți oameni să câștige lupta împotriva morții, noi am decis să facem tot ce putem ca să le ușurăm munca.

Mâncare pe gustul eroilor

Știm cu toții semnificația expresiei „mâncare de spital”.

Ca un gest simbolic, de mulțumire față de toți acești oameni minunați care se internează în spital fără să aibă probleme, ci doar pentru a putea salva alte vieți, ne-am gândit să le facem o mică surpriză: să le oferim posibilitatea ca, pe perioada internării lor, să își poată comanda mâncarea în funcție de preferințele personale. Așa a apărut Proiectul de Catering din cadrul Spitalului Fundeni, susținut cu ajutorul lui Adrian Vicol, patronul firmei Teodora Catering, care a fost încântat să ne susțină în aceste demersuri și chiar a venit cu propriile idei de cum să facem și mai bine! De exemplu, Adrian colaborează cu un nutriționist, pentru ca preparatele culinare să nu fie doar delicioase, ci să aibă și toți nutrienții necesari donatorului înainte de recoltarea celulelor stem. De asemenea, donatorului i se arată meniul înainte să fie internat și, dacă are alte preferințe culinare, echipa de la Teodora Catering va face tot posibilul să îi îndeplinească dorința, în conformitate, desigur, și cu indicațiile medicilor.

Să conjugăm verbul „a ajuta”

Când un om alege să facă un bine, o face din toată inima sa mare, neașteptând în schimb decât bucuria celuilalt. Suntem bucuroși că am putut susține financiar Proiectul de Catering din Spitalul Fundeni. Ne dorim să extindem această inițiativă în cât mai multe centre de donare.

Dacă și tu vrei să fii unul dintre „oamenii care aleg să facă un bine”, poți susține Proiectul de Catering printr-o donație, aici.

Tu ne ajuți pe noi, noi îi ajutăm pe ei, ei îi ajută pe oamenii care vor să câștige lupta cu viața. Și uite așa, binele învinge!